BRYO

Voor mij stond het jaar 2021 en ook 2022 in het teken van mijn persoonlijke ontwikkeling en om zoveel mogelijk bij te leren. Ik heb dan ook verschillende cursussen en stages gevolgd. 

Als ondernemende student ben ik dan ook bij BRYO stand up terecht gekomen, een initiatief van VOKA. Mijn doelstelling was om zoveel mogelijk te leren over ondernemen en meteen ook het juiste te leren en dit beantwoorde volledig aan wat ik in gedachten had. Ik was op zoek geweest naar een soortgelijk initiatief en was zo op de website van VOKA terecht gekomen. 

Dit traject duurt 3 à 4 maanden en bestaat uit 10 intensieve werkbijeenkomsten met andere prestarters. Je krijgt een coach toegewezen die je helpt met je idee en waar je samen een businessmodel en financieel plan mee uitwerkt. Op iedere bijeenkomst komt een ervaren ondernemer tips geven en staan experten klaar om te helpen en te bespreken wat je sterktes en je zwaktes zijn. Ik heb veel geleerd, veel feedback gekregen en mijn netwerk is enorm gegroeid. Ik zou dit iedereen aanraden omdat je geconfronteerd wordt met zaken waar je anders echt niet bij stilstaat en door de feedback die je krijgt ook een duidelijk beeld kan vormen hoe je je idee moet vormen naar een echte onderneming. Zoals je ziet heeft dit alleen pluspunten, je leert heel veel en verliest geen kostbare tijd door alles alleen te moeten opzoeken. Alles, of toch bijna alles kan je later zowel als zelfstandige, maar ook als werknemer gebruiken.

Er wordt ook veel aandacht gegeven aan de go-to-market-strategie, dat is een specifieke versie van een marketingplan waar naar verschillende punten wordt gekeken zoals de markt, de disttributie, concurrentie enz.